Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Profiterolky s arašidovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Profiterolky s arasidovym kremom.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Recept na cesto nájdete tu:

Tort praga 6.jpg
www.vkusnyblog.ru
Kievskiy tort 8.jpg
www.vkusnyblog.ru
Pirozhnye oreshek 2.jpg
www.vkusnyblog.ru
Pirozhnye oreshek 4.jpg
www.vkusnyblog.ru
Pirozhnye oreshek 5.jpg
www.vkusnyblog.ru

reklama:

Suroviny

  • Recept na profiterolky nájdete v odkaze:
  • Arašidový krém:
  • 3 žĺtky
  • 30 ml vody
  • 80 g kondenzovaného mlieka
  • 180 g masla
  • 65 g práškového cukru
  • 70 g nesolených arašidov (môžete použiť aj vlašské alebo lieskové orechy)
  • 1 lyžica brandy alebo rumu (nieje podmienkou)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtka premiešame vo vode, v hrnci, pridáme kondenzované mlieko, a brandy alebo rum.Za stáleho miešania na miernom plameni varíme do zhustnutia..Miešajte najlepšie metličkou..Po uvarení prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.

2. Krok

maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.Potom po lyžiciach pridávame vychladnutý krém a za každou pridanou lyžicou dobre premiešame.

3. Krok

Arašidy si zakrátko osmažíme na suchej panvici, alebo dáme na plechu na pár minút do vyhriatej rúry..Potom ich necháme vychladnúť a v mixéri najemno nasekáme.Nesekáme ale dlho , aby nepustili olej ..Pár lyžičiek si odložíme, ostatné vmiešame do krému.

4. Krok

Do upečených profiteroliek si urobíme odspodu nožom diery a plníme ich pripraveným krémom ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka.

5. Krok

Glazúru si pripravíem vyšľahaním práškového cukru s citrónovou šťavou. Každú profiterolku prelejeme lyžičkou glazúry a posypeme orechmi ktoré sme si odložili.. necháme zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

874 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.