Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Základný recept na pusinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pusinky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.hanumakocht.at
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Baiser (francúzsky „bozk“) alebo pusinka je biela penová sušienka, ktorá pozostáva výlučne z cukru a vaječného bielka.

Je sušená v rúre, zvonka chrumkavá, rozplývajúca sa na jazyku. Je skvelá na spotrebovanie zvyškov vaječných bielkov, ale aj ako pekná ozdoba na torty a cupcakes.

Základné pravidlo: Vždy dvakrát toľko cukru ako bielok

reklama:

Suroviny

  • 130 g bielok ( cca 4 vajcia) odvážte!
  • 260 g práškového cukru
  • potravinárske farbivo (gél)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 100°C . Cukor a vaječný bielok dáme do kovovej misky a položíme na vriaci vodný kúpeľ. Miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí a zmes sa nestane viskóznejšou. Zistíte to trením časti zmesi medzi palcom a ukazovákom. Ak nie sú cítiť žiadne kryštáliky cukru, zmes je pripravená na ďalší krok.

2. Krok

Nechajte zmes 5-10 minút vychladnúť. Misku, v ktorej budeme šľahať, medzitým očistíme kúskom kuchynskej rolky namočenou v octe. Takto máte istotu, sa bielka vyšľahajú...

3. Krok

Cukorovo-bielkovinovú zmes šľaháme, kým z nej nieje tuhý sneh. Podľa fantázie môžete sneh zafarbiť potravinárskou farbou..

4. Krok

Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame sneh na plech vyložený s papierom na pečenie..

5. Krok

Pusinky sa sušia pri teplote 100°C asi 1 hodinu. V závislosti od veľkosti to môže trvať dlhšie. Ideálne je, ak po upečení otvoríte dvierka rúry a pred úplným vybratím necháte trochu vychladnúť! Po tomto čase sa dajú z papiera na pečenie ľahko stiahnuť a v strede sú ešte mierne vlhké, ale to je presne to pravé. Na druhý deň sú vo vnútri suché a pekne chrumkavé, ak sa do nich zahryznete. Ak ich chcete hneď úplne vysušiť, nechajte ich v rúre o 10-15 minút dlhšie a znova skontrolujte. Uchovávajte ich vo vzduchotesnej plastovej alebo kovovej krabici.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1094 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.