- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- citrón
- Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 2 PL repkového oleja citrón bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 1 stredná cibuľa
- 25 g masla
- 250 ml sladkej smotany
- šťava z ½ citróna
- hrsť čerstvej bazalky
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia pozdĺžne prekrojte tak, aby ste vytvorili rezne približne rovnakej hrúbky. Rezne osoľte, okoreňte, pridajte repkový olej s bylinkami a nechajte marinovať aspoň 30 minút, prípadne celú noc.
2. Krok
Rozpáľte panvicu, vylejte na ňu olej z marinády a mäso prudko opečte z každej strany dozlata. Ak nebudú úplne prepečené, nevadí, dovaria sa v omáčke. Potom mäso vyberte a udržujte v teple.
3. Krok
Do tej istej panvice dajte cibuľku, maslo a poduste domäkka. Potom podlejte smotanou, pridajte citrónovú šťavu a vráťte mäso do omáčky. Nechajte variť ešte 5 - 7 minút pod pokrievkou. Pred podávaním dochuťte ešte nadrobno nakrájanou čerstvou bazalkou.
4. Krok
Podávajte s prílohou podľa vašej chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2212 videní