- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- grilovačka
- Hovädzie špízy so zelenou salsou
Hovädzie špízy so zelenou salsou
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Grilovanie jednoducho milujeme. Skvelý relax s priateľmi, vôňa rozpálených uhlíkov a neodolateľná chuť šťavnatého grilovaného mäska či lahodnej zeleniny. Vyskúšajte naše originálne recepty s repkovými olejmi Raciol a Raciol s bylinkami, ktoré premenia vašu grill párty na nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Suroviny
- 2 x 200 g hovädzie steaky z roštenky
- cca 12 cherry paradajok
- 2 väčšie červené cibule
- viazanička petržlenovej vňate
- 1 dcl oleja Raciol + na potretie mäsa
- 0,3 dcl bieleho vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 jarná cibuľka
- 1 čili paprička
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky.
2. Krok
Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 - 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie.
3. Krok
Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.
4. Krok
Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
300 videní