- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Domáci kečup
Domáci kečup
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 20min
Základom dobrého domáceho kečupu je neprehnať to so soľou ani s cukrom. Chuť má byť sladkokyslá a dokonale vyvážená. Čo sa paradajok týka, ideálne na prípravu kečupu sú prezreté. A rozhodne s nimi nešetrite. Kečup má mať plnú, paradajkovú chuť, aby ste si na ňom naozaj pochutnali.
Suroviny
- 1 kg zrelých paradajok
- 100 g cibule
- 100 g jabĺk
- 80 g trstinového cukru
- 70 ml jablčného octu
- 70 ml vody
- lyžičku mletej červenej papriky
- bobkový list
- 5 guličiek čierneho korenia
- štipku mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
Paradajky, jablká a cibuľu očistite, umyte, nakrájajte na väčšie kúsky a vložte do hrnca spolu s vodou, octom, cukrom a korením. Za občasného miešania varte na miernom plameni asi 45 minút, kým zelenina nezhustne a nerozvarí sa. Potom z hrnca vyberte všetky koreniny a tyčovým mixérom alebo v kuchynskom robote zmes rozmixujte dohladka. Plňte ešte horúci kečup do vyvarených pohárikov cez sito, aby sa prepasíroval a bol hladký. Zavárajte ho 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3046 videní