Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škoricové hniezda so smotanovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Untitled 1 recovered.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod

770575 960x720 zimtschnecken mit sahneguss.jpg 864368 960x720 zimtschnecken mit sahneguss.jpg
reklama:

Suroviny

  • 300 ml mlieka
  • 35 g droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 75 g masla
  • 480 g polohrubej múky
  • Plnka:
  • 50 g masla
  • 80 g cukru
  • škorica
  • Poleva:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravme si kvások z teplého mlieka cukru vanilkového cukru a droždia.Potom keď kvasnice vyskočia pridáme ostatné ingrediencie určené na cesto a vymiesime cesto ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.

2. Krok

Na plnku si rozpustíme maslo, a primiešame cukor so škoricou podľa chuti..

3. Krok

Cesto si vyvaľkáme na pracovnej doske cca na 35 x 50 cm obdĺžnik.Potrieme ho plnkou.Môžete to urobiť aj tak že natriete len maslom a posypete cukrom a so škoricou.

4. Krok

Cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 kúskov.Uložíme na plech alebo do formy a necháme kysnúť 30 minút.

5. Krok

predhrejeme si rúru na 180°C po nakysnutí pečieme cca 25 minút.

6. Krok

Pripravíme si zatiaľ polevu.Smotanu s cukrom a s vanilkovými cukrami dáme variť.Varím n miernom plameni a občas premiešame.Varením sa poleva začne redukovať.Po upečení polejeme ešte za horúca naše úle ešte vo forme.

7. Krok

Najlepšie chutia mierne teplé...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3017 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.