- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kurací Cordon Bleu z rúry
Kurací Cordon Bleu z rúry
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 4 kuracie prsia (cca 800 g)
- mleté čierne korenie
- 3 čajové lyžičky BOSORKY príchte do jedál
- 200 ml vody
- 2 lyžice rozpusteného masla (25 g)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky oregána
- 4 plátky šunky
- 4 plátky tvrdého syra
- 1 lyžica olivového oleja
- na obaľovanie:
- 80 g strúhanky
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia si umyjeme .Narežeme na väčšie rezne , a jemne naklepeme.Okoreníme a posypeme BOSORKOU príchutou do jedál.
2. Krok
Do hrnčeka si dáme zovrieť vodu, pridáme 2 lyžičky BOSORKY príchte do jedál, maslo nasekaný cesnak a oregano.Trochu povaríme.
3. Krok
V miske si zmiešame strúhanku, mletú červenú papriku a nastrúhaný parmezán.
4. Krok
Do kuracieho mäsa dáme plátok šunky, plátok syra, preložíme a pevne spojíme špáradlom.
5. Krok
Pripravené prsia nachvíľu namočíme do pripravenej kvapalnej zmesi a obalíme v pripravenej ochutenej strúhanke.Ukladáme na plech a jemne pokvapkáme olivovým olejom.
6. Krok
Ak vám zostala ešte voda podlejte ňou prsia a vložte do vyhriatej rúry na 200 a pečieme cca 40 minút.
7. Krok
Podávame so zemiakmi upravenými podľa chuti.A so zeleninovým šalátom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2954 videní