- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie mäso v smotanovej omáčke s tymiánom rozmarínom a cesnakom
Kuracie mäso v smotanovej omáčke s tymiánom rozmarínom a cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 1,5 - 1,8 kg kurča
- 250 ml smotany na varenie
- 250 ml kuracieho vývaru
- 50 g masla
- 3 - 4 vetvičky rozmarínu
- 3 - 4 vetvičky tymiánu
- 3 - 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Kurča umyjeme osušíme a nakrájame na porcie.Potom ho osolíme a okoreníme.Na rozpálenom oleji ho opečieme kým sa nezatiahne a preložíme ho do zapekacej misy.
2. Krok
Na výpeku z kuraťa orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak..Pridáme maslo a poprášime 1 lyžicou hladkej múku..trochu opražíme a potom podlejeme vývarom a smotanou.Podľa chuti osolíme a okoreníme.
3. Krok
Pripravenou omáčkou podlejeme kurča a pridáme aj vetvičky rozmarínu a tymiánu.Dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a zapekáme 30 - 45 minút.Podľa potreby prikrjeme alobalom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1953 videní