- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie krokety plnené šunkou a syrom
Kuracie krokety plnené šunkou a syrom
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 1 vajce
- 60 g strúhanky
- lyžička petržlenovej vňate
- 8 plátkov šunky
- 8 plátkov syra
- soľ a korenie podľa chuti
- hladká múka
- 2 vajcia
- strúhanka
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky dáme ich do blendera spolu so štipkou solia korením a petržlenovými lístkami a zmixujeme na jemno.
2. Krok
Mäso potom dáme do misky a pridáme jedno vajce 60 g strúhanky ..Podľa potreby dosolíme a okoreníme..Dáme nachvíľu do chladničky.
3. Krok
medzi dva kúsky strečovej fólie dáme za hrsť mletého ochuteného mäsa , a valčekom alebo rukami sploštíme asi na hrúbku 1 cm..Potom odstránime vrchnú fóliu .Do stredu mäsa dáme plátok syra a šunky..Potom za pomoci fólie zviňte do valčeka a konce poriadne fóliou zatiahnite.Takto urobte fašírky zo všetkého mäsa a dajte ich do chladničky zatuhnúť.
4. Krok
Po zatuhnutí (asi 1 hodina) mäso vyberte z chladničky odbaľte z fólie a obaľte v klasickom trojobale. Krokety vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Nevyprážajte na prudkom ohni aby sa vám aj zvnútra prepiekli.Potom ich dajte na papierovú utierku odkvapkať.
5. Krok
Môžete podávať z opekanými zemiakmi a s tatárskou omáčkou...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2976 videní