- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové pečené s gnocchi z batátov
Bravčové pečené s gnocchi z batátov
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Gnocchi : ňoky halušky
- 1 kg bataty
- 200 g ricota
- šálka strúhaného parmezánu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžičky soli
- muškátový oriešok
- 2 2/4 šálky polohrubej múky
- 1 šálka roztopeného masla
- Bravčové pečené:
- sójová omáčka
- 400 g bravčového mäsa (stehno pliecko krkovička)
- olivový olej
- cibuľa
- pár strúčikov cesnaku
- mletá červená paprika
- soľ a mleté čierne korenie
- Petržlenová vňať
- brokolica
Postup prípravy
1. Krok
Bataty celé upečieme v rúre do mäkka, potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.pridáme k nim ricotu, hnedý cukor parmezán a soľ podľa chuti..pridáme aj muškátový oriešok a múku a vypracujeme cesto.
2. Krok
cesto rozdelíme na 6 častí a z každej časti vyšúľame valček, z ktorého odkrajujeme kúsky cesta ..Gnocchi.
3. Krok
Do hrnca dáme rozvariť vodu ktorú si osolíme..vhadzujeme do nich ňoky a varíme ich kým nevyplávajú na povrch.
4. Krok
Uvarené ňoky scedíme a ešte cca 5 minút ich opražíme na rozpálenom masle...
5. Krok
Bravčové mäso si dáme do marinády zo sójovej omáčky,vody a podľa chuti pridáme soľ..marinujeme ho v celku asi 2 hodiny.Potom vyberieme z marinády a sprudka opečieme na rozpálenej panvici z každej strany a dáme na pekáč..Podlejeme trochou výpeku a dáme do rozpálenej rúry na 180°C kde ho pečieme podľa potreby prikryté asi 50 minút..Medzitým si na panvicu zo zostavajúcim výpekom dáme zbytok marinády, pridáme k nej nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak spolu s hnedým cukrom a necháme variť nech sa omáčka redukuje..Po zredukovaní prepasírujeme..
6. Krok
Medzitým si dáme povariť brokolicu ktorú podávame k ňokom, bravčovému pečenému nakrájanému na plátky , preliate glazovanou omáčkou...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1107 videní