- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčová panenka
- Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Bravčová panenka s orechovou omáčkou
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Inzercia
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- 2 PL Palma Orechového oleja
- soľ
- čierne mleté korenie
- 150 ml silného kuracieho vývaru
- 50 g vlašských orechov
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL Palma Orechového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme orechový olej a mäso sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 – 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.
2. Krok
Do výpeku pridáme orechový olej a vmiešame múku. Zápražku potom zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.
3. Krok
Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovými gnocchami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
786 videní