- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia v provensálskej omáčke
Kuracie prsia v provensálskej omáčke
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- 350 g paradajok
- 250 ml bieleho suchého vína
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1/2 lyžičky omáčky worcester
- 80 g olív
- čerstvá bazalka
- 1 lyžička hladkej múky + 2 lyžice na obalenie pŕs
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia umyje a osušíme..Potom ich osolíme okoreníme a obalíme v hladkej múke..Osmažíme ich na miernom plameni na troche oleja z oboch strán kým sa nezatiahnu..
2. Krok
prsia preložíme na tanier a na výpeku najskôr orestujeme na jemno nasekaný cesnak, paradajky oblanžírujeme a zbavíme ich kože..potom ich nakrájame na menšie kúsky ..K orestovanému cesnaku pridáme worcester, a neskôr paradajky..Počkáme kým paradajky pustia šťavu, a následne ju necháme vydusiť..Potom nalejeme víno , vydusíme ho, zaprášime hladkou múkou a potom podlejeme vývarom a prevaríme.
3. Krok
nakoniec pridáme nasekanú bazalku a olivy a ešte prevaríme.Dochutíme soľou a korením a potom vložíme ešte prsia nech natiahnu chuť omáčky..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2646 videní