- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Zemiakové placky s kuracím mäsom a šampiňónmi v krémovej omáčke
Zemiakové placky s kuracím mäsom a šampiňónmi v krémovej omáčke
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 - 700 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 30 g hladkej múky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 - 3 zelené cibuľky
- 300 g kuracích pŕs
- 100 g šampiňónov (iné huby)
- 1 lyžička kari korenia
- 50 g kyslej smotany
- 200 ml smotany na varenie
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
očistíme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle..Pridáme polovicu cibule , taktiež ju môžeme nastrúhať..Zmes trochu vyžmýkame , dochutíme soľou a korením..Pridáme vajcia a múku a dobre premiešame.
2. Krok
na panvičke s trochou oleja ktorý sme si zahriali smažíme placky, ktoré dávkujeme polievkovou lyžicou..Smažíme ich z oboch strán dozlatista..Odkladáme ich na papierový obrúsok aby sme ich zbavili prebytočného tuku..
3. Krok
Zvyšok cibule si najemno nakrájamepridáme pretlačený cesnak a nakrájanú zelenú cibuľku..Na panvicu si dáme trochu oleja a cibuľu s cesnakom zľahka orestujeme..pridáme na drobno nakrájané huby ,a na malé kúsky nkrájané kuracie prsia a spolu podusíme asi 5 minút.
4. Krok
Potom pridáme kari, kyslú smotanu a smotanu na varenie..zamiešame a prikryjeme pokrievkou..Všetko spolu na malom plameni podusíme ešte 5 - 7 minút.Potom dochutíme ešte soľou a korením, a podávame so zemiakovými plackami..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1284 videní