- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia so slaninou a špenátom na smotane
Kuracie prsia so slaninou a špenátom na smotane
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g kuracie prsia
- 40 g tvrdého syra
- 4 plátky slaniny
- 150 g špenátu
- 40 g sušených paradajok
- 250 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Ak nemáte sušené paradajky, potom ich možno nahradiť cherry paradajkami. Ale chuť v tomto prípade bude o niečo slabšia. Ja používam ešte aj provensálske bylinky.. Obsahuje tiež soľ, takže kuracie prsia nesolím. Ak je špenát zamrznutý, vopred ho rozmrazte a sceďte ho. Smotanu použite s akýmkoľvek obsahom tuku používam 20 - 30%.
2. Krok
Zapnite rúru na 180°C ..Hrúbka kuracích kúskov by mala byť približne rovnaká. Takto sa urobia rovnomerne. Kúpim si 4 veľké prsia a krásne nakrájam 4 kusy po 150 gramov. Kuracie filé okoreníme, vložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút.
3. Krok
Plátky slaniny dáme do panvice a opečieme ich z oboch strán.
4. Krok
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, paradajky nakrájame na menšie kúsky.
5. Krok
Vyberte slaninu z panvice a na rovnakú panvicu pridajte nasekaný cesnak a smažte ho niekoľko troch sekúnd. Prilejeme smotanu a privedieme k varu. Potom pridáme špenát, trochu ho osoľte, pridajte polovicu syra a prevaríme , potom hneď vypneme..
6. Krok
Vyberte prsia z rúry a rovnomerne rozložte špenát so smotanou a kúskami sušených paradajok.
7. Krok
Potom na každé filé dajte kúsok slaniny a posypte syrom. Vložte späť do rúry na ďalších 5 až 7 minút. Čas pečenia závisí od hrúbky kúskov kuracieho mäsa. Kuracie prsia so slaninou a špenátom v smotane sa uvaria pekne rýchlo, potom už len vysychajú..
8. Krok
Naše krásne farebné prsia sú hotové.. prílohu si zvolíme podľa svojej chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
848 videní