- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Šťavnaté kuracie fašírky s horčicou a medom
Šťavnaté kuracie fašírky s horčicou a medom
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 550 g kuracie prsia
- 40 g horčice plnotučnej
- 20 g medu
- 40 g zelenej cibuľky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej
Postup prípravy
1. Krok
Pre tieto fašírky je najlepšie použiť kuracie prsia. Nie je v nich žiadny tuk a mäso sa považuje za diétne. Ak chcete tučnejšie, vezmite kuracie stehná. Odstráňte kožu a oddeľte mäso od kosti. Použila som nie pikantnú zrnitú horčicu, ale môžete použiť klasickú plnotučnú alebo kremžskú, chuť sa mierne zmení. Namiesto strúhanky si môžete použiť krupicu, ale budete cítiť zrná krupice. Môžete pridať ďalšie korenie so zameraním na svoju chuť. Akákoľvek zelená bude slúžiť namiesto zelenej cibule, ale cibuľa dodáva väčšiu sviežosť a chuť.
2. Krok
Kuracie filé dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť .
3. Krok
Mäso potom zomelieme na mäsovom mlynčeku.. Do mletého mäsa pridáme horčicu, med, soľ a mleté korenie. Môžete pridať aj prísady podľa vašich predstáv. Dobre premiešajte. Potom pridáme strúhanku a premiešame.
4. Krok
Opláchnite a osušte zelenú cibuľu. Nakrájajte nadrobno. Pridajte k mletému mäsu a premiešajte. Teraz naberte mäso rukou a silou ho vráťte späť do misy. (švacnite ho nazad) Tento krok opakujte 10-15 krát. Vďaka tejto akcii bude mleté mäso hustejšie, bude sa držať spolu a hotové rezne sa ukážu ako jemnejšie.
5. Krok
Formujeme vlhkými rukami fašírky približne s hmotnosťou 50 - 60 g. V tomto kroku je možné polotovar zmraziť v mrazničke a v prípade potreby ho použiť.
6. Krok
Na panvici zohrejte rastlinný olej. Smažte fašírky do zlatista z oboch strán. Vyprážam na miernom ohni pod pokrievkou 4 - 5 minút z každej strany.
7. Krok
Hotové dáme na papierovú utierku aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
8. Krok
Kuracie fašírky s horčicou a medom sú hotové. Môžete ich podávať samé s vhodnou omáčkou alebo s akoukoľvek prílohy. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
942 videní