Hnedé huby môžete nahradiť bielymi alebo inými hubami.
- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia na zelenom korení so šampiňónovou omáčkou
Kuracie prsia na zelenom korení so šampiňónovou omáčkou
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 600 g kuracích pŕs
- 1 lyžička zeleného korenia
- 30 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov
- 250 ml bieleho vína
- 1 lyžička horčice
- 20 g škrobu (gustinu)
- 350 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojíme na polovicu. Osolíme a potrieme nasekaným zeleným korením.
2. Krok
Mäso orestujeme na rozpustenom masle do zlatista. Vyberte mäso a vložte do misy s vekom.
3. Krok
Na tom istom masle krátko orestujte nasekaný cesnak, pridajte očistené, umyté a nakrájané šampiňóny. Krátko ich podusíme, zalejeme vínom a dobre premiešame.
4. Krok
Pridajte horčicu a nechajte ju 10 minút variť, aby sa víno odparilo. Vmiešajte škrob zamiešaný do trochy vody.
5. Krok
Nakoniec to zalejeme vodou a povaríme ďalších 10 minút.
Podávame s varenými cestovinami alebo so šalátom.
Rada
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1574 videní