Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie nugetky so sladkokyslou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kuracie nugetky so sladkokyslou omackou.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 20
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Nugetky:
  • 4 kuracie prsia
  • 500 ml vody
  • 2 lyžice worcesterovej omáčky
  • 1 lyžica soli
  • 150 g panko strúhanky alebo obyčajnej strúhanky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 bielká
  • olej na fritovanie
  • Omáčka:
  • 150 g jablkového alebo marhuľového džemu
  • štipka mletého sušeného csesnaku
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka kajenského korenia
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžička sójovej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pre domáce nugetky kuracie filety umyte a osušte. Každý filet nakrájajte na 3 kusy naprieč, mierne šikmo. Potom nakrájame na polovice, tiež šikmo.

2. Krok

V miske zmiešajte pitnú vodu, worcesterskú omáčku a 1 polievkovú lyžicu soli . Vložte kúsky pŕs do výslednej soľanky. Zakryte misku alebo ju potiahnite potravinárskou fóliou. vložte do chladničky na 30 minút, nie viac. Do misky si dáme strúhanku, sušený cesnak, mleté čierne korenie. Všetko premiešame.

3. Krok

Bielky vyšľaháme v plochej miske. Obaľujeme najskôr vo vyšľahaných bielkách a potom v ochutenej strúhanke.. Preložíme na tanier. Nugetky necháme odpočívať 8 - 10 minút.

4. Krok

Nalejte rastlinný olej do hlbokého. Olej zohrejte na 180 ° C. Polovicu kúskov filé opäť obaľte v strúhanke ,prebytočnú strúhanku otraste osmažte na oleji do zlatista. Otáčame v oleji podľa potreby..

5. Krok

Pokiaľ ide o omáčku na nugetky, džem zohrejte na miernom ohni, trochu ho zrieďte pitnou vodou (1 - 2 polievkové lyžice) a pridajte všetky koreniny podľa receptúry. Akonáhle je džem prehriaty, pridajte ocot a sójovú omáčku. Zamiešajte a ihneď odstavte z ohňa. Necháme vychladnúť.

reklama:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

5.jpg

UŽITOČNÁ RADA

Na prípravu kuracích nugetiek je lepšie používať strúhanku Panko. Táto strúhanka je hrubšia, nadýchanejšia a chrumkavejšia ako bežná strúhanka.

MIMOCHODOM

Nezabudnite ponechať kúsky kuracieho filé  v slanom náleve najviac 30 minút, ako je uvedené v recepte. Toto je prípad, keď „viac“ neznamená „lepšie“. V opačnom prípade budú vaše nugetky presolené.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

542 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.