Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčová panenka so sušenou slivkou a slaninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravčová panenka so slivkou
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 400 g bravčovej panenky
  • 8 plátkov slaniny
  • 8 kúskov sušených sliviek
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Omáčka:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g šampiňónov
  • 1 lyžica masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Presný počet medailónov a podľa toho porcie závisia od dĺžky bravčovej panenky. Čím dlhší je kus, tým viac medailónikov získate. Počet pásikov slaniny a sušených sliviek závisí aj od počtu medailónikov.

2. Krok

Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na medailóniky hrubé asi 4 cm. Malo by vám vzniknúť asi 8 kúskov.

3. Krok

Sušené slivky umyjeme a osušíme. Vezmite sušené slivky veľké, mäkké a už vykôstkované. Ak sú sušené slivky malé, možno budete potrebovať viac - 2 kusy na každý medailón.

4. Krok

V strede každého bravčového medailónu urobte hlboký vpich nožom a vložte dovnútra 1-2 slivky.

5. Krok

Každý kus bravčového mäsa obaľte pásikom slaniny. Ak slanina dobre nedrží a má tendenciu sa otáčať, môžete ju zaistiť špáratkom.

6. Krok

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a bravčové medailóniky opekáme na prudkom ohni 2 minúty z každej strany do zlatista. Potom mäso osolíme a okoreníme..

7. Krok

Vyprážané medailóniky na slanine preložíme na plech vystlaný alobalom a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 ° C. Presný čas závisí od vašej rúry.

8. Krok

Pripravíme si omáčku: Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky alebo plátky. Namiesto šampiňónov môžete použiť iné huby.

9. Krok

Na panvici, kde sa opekalo bravčové mäso, rozpustite kúsok masla na strednom ohni. Pridajte huby a za občasného miešania restujte 5 minút, kým sa prebytočná vlhkosť neodparí.

10. Krok

Prilejeme smotanu. Ochutíme soľou, korením a za občasného miešania dusíme ďalšie 2 minúty.

11. Krok

Hotové medailóniky dajte na tanier, zalejte krémovou hubovou omáčkou, ozdobte bylinkami a podávajte.

reklama:

Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2 1.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou3.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou4.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou5.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4023 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.