Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekaná cuketa s mletým mäsom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekana cuketa s mletym masom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 400 g cukety
  • 200 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 2 lyžice oleja
  • 2 vajcia
  • 150 ml kyslej smotany
  • 70 g tvrdého syra
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si suroviny podľa zoznamu. Mleté mäso môžete použiť zmiešané z bravčového a hovädzieho mäsa na tučnejšie a výživnejšie jedlo alebo z hydiny, napríklad z morky, ktoré je diétne.

2. Krok

Cukety, ak sú mladé, potom ich možno strúhať spolu s kožou. Zrelé plody očistíme, odstránime šupku, jadrovník zbavíme jadierok, dužinu nastrúhame na hrubom strúhadle. Keď cuketa trochu postojí, pustí šťavu, z cuketovej hmoty musíte vytlačiť prebytočnú šťavu.

3. Krok

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nalejte rastlinný olej do panvice, na strednom ohni opražte cibuľu do sklovita.

4. Krok

Mleté mäso pridáme k cibuli na panvicu. Mäso opečte na strednom ohni za stáleho miešania aby nezostalo vo veľkých kusoch. Mäso dusíme asi 10-15 minút, podľa toho, z čoho je, malo by zmeniť farbu , zatiahnuť sa..

5. Krok

Paradajky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Nastrúhajte tvrdý syr. Cesnak ošúpeme a nastrúhame ho na jemnom strúhadle alebo prejdeme lisom.

6. Krok

Kuracie vajcia vložte do hlbokej misky, pridajte kyslú smotanu, soľ, čierne korenie. Prísady dôkladne premiešajte, aby ste získali zmes homogénnej konzistencie.

7. Krok

Dve tretiny nastrúhanej tekvice dáme do vymastenej formy alebo do pekáčika..

8. Krok

Na vrch dáme všetko mleté ​​mäso s cibuľou a cesnakom. Na mleté ​​mäso poukladáme plátky paradajok.

9. Krok

Všetko zasypte zvyšnou cuketou strúhaným syrom a zalejte zmesou vajec a kyslej smotany. Pekáč pošleme na 30 minút do rúry vyhriatej na 180°C . Potom pekáč vyberte, nechajte mierne vychladnúť, posypte čerstvými bylinkami a podávajte. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

973 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.