- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové rolky plnené hubami
Bravčové rolky plnené hubami
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg bravčového karé bez kosti
- 170 g konzervovaných šampiňónov ( 200 g čerstvých)
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky
- 3 lyžice kyslej smotany
- 50 g tvrdého syra
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové karé nakrájame na rezne a naklepeme ich..
2. Krok
Cesnak ošúpeme a nastrúhame, alebo pretlačíme. K cesnaku pridáme polovicu kyslej smotany, štipku soli a dobre premiešame.
3. Krok
Výslednou zmesou potrieme každý kúsok mäsa. Nechajte chvíľu pôsobiť, postačí 10-15 minút.
4. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. Konzervované huby nakrájajte na malé kúsky. Ošúpeme a nakrájame cibuľu na malé kocky.
5. Krok
Na panvici s hrubým dnom rozpálime olej. Pridajte cibuľu a neskôr huby a spolu orestujte.. Samozrejeme je chutnejšie použiť huby čerstvé ..Osmažte všetko na silnom ohni do zlatista. Nezabudnite pravidelne miešať, inak náplň zhorí.
6. Krok
Do panvice pridajte múku a všetko premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Potom pridajte keď sa múka osmaží smotanu a soľ podľa chuti. Miešajte, po niekoľkých sekundách odstavte..
7. Krok
Na cesnakovú marinádu ktorú sme na mäso rozotreli dáme hubovú plnku.. Na každý kus som dostala 1 polievkovú lyžicu kopcom. A stočíme do rolky..
8. Krok
Hotové bravčové závitky poukladajte do zapekacej misy. Dno formy namastím rastlinným olejom. A vrch závitkov potrieme ešte smotanovo cesnakovou marinádou..
9. Krok
Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme ich asi 1 hodinu.. prikryjeme alobalom na prvých 40 minút ..Potom alobal odstránime nech sa mäso zapečie. Potom posypte rolky strúhaným syrom a pošlite ich späť na 7 minút nech sa syr rozpustí..
10. Krok
Hotové jedlo ozdobte čerstvými jemne nasekanými bylinkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1494 videní