- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- príloha
- Rohlíková knedľa
Rohlíková knedľa
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Na tento recept nedám dopustiť, je od mojej „svokry“. Dlho som už knedľu nerobila, pretože vajíčka sa v našej domácnosti nepoužívajú, ale Vám recept ponúkam. Je výborný, bez jedinej chybičky.
Suroviny
- pečivo staršie 7 ks
- žĺtka 2 ks
- maslo 50g
- soľ nerafinovaná morská
- mlieko 1dl
- pažítka čerstvá alebo petržlenová vňať
- sneh z 2-och bielkov
Postup prípravy
1. Krok
Rohlíky nakrájame a dáme do veľkej misy. Žĺtka vymiešame s maslom, pridáme soľ, mlieko, nasekanú čerstvú pažítku či petržlenovú vňať. Zmiešame, pridáme sneh z bielok a opatrne premiešame. Vytvarujeme knedľu
2. Krok
Zabalíme do obrúska, varíme 25-30 minút v kastróli prikrytom pokrievkou. Po uvarení vyberieme, odbalíme, nakrájame a podávame napr. s kôprovou omáčku.
3. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
25 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
69025 videní