- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia na mrkve
Kuracie prsia na mrkve
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 3 lyžice hladkej múky
- 120 g kyslej smotany
- 20 g oleja
- 200 ml vody
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpte cibuľu a mrkvu a opláchnite ich. Cibuľu nakrájame na kocky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a obalíme v múke. Dbajte na to, aby múka rovnomerne pokrývala každý kus mäsa zo všetkých strán.
2. Krok
Zahrejte panvicu a nalejte na ňu trochu rastlinného oleja. Pridajte cibuľu a mrkvu a duste na miernom ohni 2-3 minúty, aby zelenina trochu zmäkla. Potom do panvice vložte kúsky kuracieho mäsa obaleného v múke . Všetko premiešame a všetko spolu opekáme ešte 2-3 minúty, aby mäso zmenilo farbu.
3. Krok
Pridajte do panvice trochu vody. Posypte soľou a korením podľa chuti. Všetko premiešame a prikryté dusíme 15-20 minút. Kuracie mäso sa uvarí veľmi rýchlo. Ak máte radi veľa omáčky, môžete pridať viac vody.
4. Krok
Ku koncu dusenia pridáme do panvice kyslú smotanu. Miešajte. Povarte ďalšie 2-3 minúty a potom odstavte. Ak chcete, môžete pridať trochu cesnaku pre chuť. Kuracie mäso na mrkve s kyslou smotanou je pripravené! Môžete pripraviť prílohu z ryže guľatej Mánya, pohánky alebo cestovín. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1558 videní