Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané zemiaky s chrumkavou slaninkou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Zapekane zemiaky.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com xLFYKLIIUA/view utm_content=DAFIXKlCUAs&utm_campaign=share_your_design&utm_medium=link&utm_source=shareyourdesignpanel www.nosalty.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 8 vajec
  • 200 g klobásy
  • 330 g kyslej smotany
  • 300 g syru
  • 3 lyžice masla alebo masti
  • 100 g slaniny
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky umyte a potom ich uvarte v hrnci v dostatočnom množstve jemne osolenej vody.. Dôležité je neuvariť ich úplne domäkka, podľa veľkosti zemiakov by mali byť po uvarení stredne mäkké. Vajcia tiež uvaríme na tvrdo (asi 10 minút). Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle , klobásu nakrájajte na stredne tenké krúžky. Keď zemiaky vychladnú, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Vajcia ošúpeme a nakrájame na kolieska.

2. Krok

Dno pekáča potrieme polovicou masla alebo tuku, na dno položíme polovicu zemiakov nakrájaných na kolieska. Potom zalejeme alebo natrieme polovicou kyslej smotany, posypeme polovicou strúhaného syra, navrch poukladáme nakrájané vajce a potom kolieska klobásy. Nakoniec ako poslednú vrstvu dáme na vrch zvyšné zemiaky, potrieme zvyšnou kyslou smotanou a nakoniec posypeme druhou polovicou strúhaného syra.

3. Krok

Tajomstvo šťavnatosti: ako posledný krok položte na vrch kúsky masla alebo pár lyžičiek tuku, potom posypte slaninou nakrájanou na malé kocky. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C, pečieme asi 25-30 minút. Keď je syr dozlatista a slanina tmavá, máme hotovo. Podávame s extra kyslou smotanou, kyslou uhorkou a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:
Zapekane zemiaky grafika na blog prispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

466 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.