Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečená kyslá kapusta s rezňami a klobásami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pecena kysla kapusta s klobasou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • bravčová masť alebo olej
  • 1 cibuľa
  • 1,2 kg kyslej kapusty
  • rasca podľa chuti
  • 2 páry pikantných klobás
  • 4 tenšie bravčové kotlety
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kyslú kapustu prelejeme do sitka ochutnáme. Ak sa vám zdá príliš kyslá, rýchlo ho opláchnite pod tečúcou vodou a dobre sceďte.

2. Krok

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na rozohriatom tuku. Pridáme scedenú kapustu a rýchlo ju opekáme, kým trochu nezmäkne. Ochutíme rascou a bobkovým listom a odstavíme.

3. Krok

Rezne umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na panvici na rozohriatom oleji ich rýchlo opečieme z oboch strán. Klobásy nakrájajte na plátky alebo krúžky podľa potreby.

4. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C . Pekáč vymastíme tukom alebo olejom. Na dno rozložíme tretinu opraženej kapusty a poukladáme na ňu opečené kotlety. Tretinu kapusty rozložíme na mäso a poukladáme naň nakrájané klobásky. Nasleduje posledná vrstva kapusty. Do zapekacej misy nalejeme 2 dl vody a vložíme na 1 hodinu do vyhriatej rúry. Ak si myslíme, že je to potrebné, pridáme počas pečenia ešte trochu vody.

5. Krok

Keď je jedlo pripravené, kapusta by mala byť na vrchu mierne hnedá a na pekáči by nemala byť žiadna tekutina. Podávame so zemiakmi, žemľovou knedľou alebo s chlebom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1115 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.