Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Uvodneeee
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 60min

S fotopostupom tu: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/06/marhulova-rolada.html

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 5 PL cukor práškový
  • 4 PL múka polohrubá
  • 1PL kakaa
  • Plnka
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • čerstvé marhule (750g)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.

2. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

A nakoniec vmiešame kakao.

4. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút

5. Krok

Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)

6. Krok

Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.

7. Krok

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme plnkou. Zvyšnú plnku si odložíme a roládu opäť zavinieme.

8. Krok

Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené marhule.

9. Krok

A natrieme zvyškom plnky a poukladáme ešte marhule.

10. Krok

Priložíme odrezaný pás cesta, ktorý predtým ešte môže potrieť marhuľovým lekvárom a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.

11. Krok

Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.

12. Krok

A ľubovoľne ozdobíme. Prajem dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5585 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.