- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Mäsové guľky s medvedím cesnakom
Mäsové guľky s medvedím cesnakom
- Kusov: 40
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g mletého mäsa (mix)
- 100 g ryže guľatej Mánya
- veľká hrsť nasekaného medvedieho cesnaku
- 120 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- štipka tymiánu
- 2 vajcia
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Na fašírky so syrom musíme najskôr uvariť ryžu guľatu Mánya. Najradšej mám dlhozrnnú ryžu guľatu Mánya, ktorá sa nelepí. ryžu guľatu Mánya uvaríme podľa návodu „al dente“, teda tak, aby bola na skus ešte trochu tvrdá. Keď sa ryža guľatá Mánya varí, stihneme nakrájať cibuľu a cesnak a rýchlo ich opražiť na oleji. Medvedí cesnak tiež nasekáme nadrobno.
2. Krok
ryžu guľatu Mánya ochladíme a vmiešame opraženú cibuľku s cesnakom a čerstvo nasekaným medvedím cesnakom. Pripravíme si korenie, vajíčka a mleté mäso. Teraz dajte všetko dokopy do nádoby a všetky ingrediencie dobre premiešajte, aby ste získali jednotnú zmes mäsa, ryže guľatej Mánya a všetkých korenín.
3. Krok
Formujte čo najmenšie guličky. Ja robím asi 30 g .. Ak máte chuť, jedlo bude vyzerať ešte lepšie, ak urobíte ešte menšie guľky. Guľky opekáme na oleji pri strednej teplote zo všetkých strán, kým nedostanú peknú zlatohnedú farbu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
536 videní