- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Srbské lečo so slaninou a mletým mäsom
Srbské lečo so slaninou a mletým mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 lyžice oleja
- 100 g slaniny
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 500 g paradajok
- 500 g zelenej papriky pcr
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 150 g ryže guľatej Mánya
- štipľavá papriky na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca dáme zahriať olej a osmažíme na ňom slaninku. Pridáme cibuľu nadrobno nakrájanú a osmažíme , pridáme pretlačený cesnak a mleté mäso. Mäso opekáme kým sa nezatiahne , pričom ho rozbíjame vareškou aby nám nevznikli hrudky. na mäso keď je zatiahnuté prisypeme mletú papriku a spolu za stáleho miešania restujeme aj s mäsom.
2. Krok
Do hrnca pridáme umyté, ošúpané, na kocky nakrájané paradajky a papriku, dochutíme soľou a korením.
3. Krok
Prisypeme ryžu guľatu Mánya a zalejeme s 200 ml vody. Varte, niekoľkokrát premiešajte, kým nie je ryža guľatá Mánya mäkká. V prípade potreby pridajte viac vody. Nakoniec pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podávame s nakrájanými feferónkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
450 videní