- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia v provensálskej omáčke
Kuracie prsia v provensálskej omáčke
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- 350 g paradajok
- 250 ml suchého bieleho vína
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1/2 lyžice worčestrovej omáčky
- 80 g olív
- zväzok bazalky
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Kuracieprsia umyjeme a osušíme obrúskami Potrieme soľou, korením, a obalíme v hladkej múke. Opekáme ich na miernom ohni na oleji 5 minút z každej strany, alebo kým sa nezatiahnu a vo vnútri nestratia ružovú farbu.
2. Krok
Prsia preložíme na tanier a udržiavame v teple. Paradajku zbavíme šupky, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Do panvice kde sme opekali prsia dáme nadrobno nakrájaný cesnak a worcestrovú omáčku, osmažte 30-40 sekúnd.
3. Krok
Pridajte paradajky a smažte, kým sa šťava z nich takmer úplne neodparí. Prilejeme víno a takmer úplne odparíme. Prilejeme vývar a zredukujeme na tretinu. Môžeme zahustiť podľa potreby hladkou múkou..
4. Krok
Do omáčky dáme nadrobno nakrájanú bazalku a olivy, privedieme do varu. Dochutíme soľou podľa chuti. Prsia preložíme do šťavy. V tomto prípade by omáčka mala mäso obaliť.. Zahrejeme . Prsia podávajte s omáčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
567 videní