- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Plnená cuketa s kuracím mäsom a šampiňónmi
Plnená cuketa s kuracím mäsom a šampiňónmi
- Kusov: 4
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 stredné cukety
- 500 g mletého kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 menšia červená paprika
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1/2 lyžičky oregana
- olej
- 100 g tvrdého syra alebo mozzarelly
Postup prípravy
1. Krok
Umyte cuketu a rozkrojte ju na polovicu. Lyžičkou vydlabeme semienka a časť dužiny (z dužiny môžeme pripraviť polievku, paštétu alebo koláč). Huby umyjeme a nakrájame na polovičné plátky, očistenú cibuľu a strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno. Odstráňte semená z papriky a potom nakrájajte. Paradajky sparte vriacou vodou, odstráňte z nich šupku a potom ich nakrájajte na kocky.
2. Krok
Na rozohriatej panvici s maslom alebo olivovým olejom opečieme mleté kuracie mäso. Keď sa zbelie, pridajte cibuľu a cesnak. Dochutíme soľou, korením, oreganom a sladkou paprikou, opekáme asi 10 minút. Potom pridajte huby, papriku, paradajky a lyžičku paradajkového pretlaku. Na panvici niekoľko minút restujte, kým huby nezmäknú a plnka sa mierne neodparí.
3. Krok
Polovice cukety preložíme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a naplníme plnkou. Ak máte radi zapečený syr, môžete cuketu posypať strúhaným žltým čedarom alebo plátkami mozzarelly. Cuketu vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút. Podávajte jedlo horúce, priamo z rúry. Môžete poliať obľúbenou omáčkou alebo kečupom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
642 videní