- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Kakaové muffiny s kyslou smotanou
Kakaové muffiny s kyslou smotanou
Recept na dokonalé čokoládové muffiny stojí za to! Vláčnosť im prepožičiava kyslá smotana v ceste a výraznú chuť dodajú čokoládové šošovky.
Ingrediencie pre:
12 muffinov
240 g hladkej múky
50 g kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 štipka soli
120 ml oleja
190 g cukru krupica
2 ks vajcia
120 ml mlieka
190 g kyslej smotany
1 lyžička vanilkového extraktu
50 g čokoládových šošoviek
Postup
01.
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Všetky suroviny používajte v izbovej teplote.
02.
V jednej mise zmiešajte sypké suroviny: hladkú múku, kakao, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
03.
V druhej mise ručným šľahačom spracujte cukor krupicu, olej, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Do našľahanej zmesi potom jemne zamiešajte kyslú smotanu.
04.
Teraz opäť s pomocou ručného šľahača postupne na niekoľkokrát zašľahajte sypkú zmes do tekutej. Do vzniknutého cesta nakoniec zamiešajte lyžicou alebo vareškou 3/4 množstva čokoládových šošoviek.
05.
Cesto rozdeľte do muffinovej formy, použite buď silikónovú, alebo kovovú, ktorú vopred vymažte maslom a vysypte múkou, prípadne použite papierové košíčky.
06.
Pečte prvých päť minút pri 200 stupňoch, potom rúru zmiernite na 180 stupňov, na muffiny rozdeľte zvyšok čokoládových šošoviek a dopečte ich počas cca 20 minút.
Zdroj: www.prozeny.cz