- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze
Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 350 - 400 g zemiakov
- 1 vajce
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica oleja
- 1 cibuľa
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky umyte, ošúpte a znova dôkladne umyte. Cibuľu si ošúpeme. Zemiaky môžete nastrúhať ručne na jemnom strúhadle alebo použiť praktické kuchynské prístroje, mne napríklad veľmi vyhovuje zemiaky rozmixovať. Zemiaky nakrájajte na vhodné kúsky a vložte do mixéra. Rozdrvenú zemiakovú hmotu dajte na sitko a nechajte odtiecť zemiakovú tekutinu. Čím viac zemiaky pretlačíte, tým menej múky budete musieť pridať do zemiakového cesta.
2. Krok
Vyžmýkanú zemiakovú hmotu dáme do misky, cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle, zašľaháme vajce, pridáme soľ. Všetko premiešajte, pridajte múku a znova premiešajte, kým sa nedosiahne homogénne zemiakové cesto.
3. Krok
Vezmite zapekaciu misu vhodnú do teplovzdušnej fritézy - ja mám silikónovú. Spodok formy namažte rastlinným olejom. Po častiach lyžicou pridávajte zemiakovú zmes a vytvorte placky .
4. Krok
Presuňte naplnenú formu do nádoby fritézy. Fritézu je lepšie predhriať na teplotu 200°C, pečenie placiek potom zaberie menej času. Zemiakové placky som piekla vo vzduchovej fritéze na 200°C asi 8-10 minút z jednej strany. Potom som vybrala formu a zemiakové placky som otočila na druhú stranu a piekla ešte 5 minút. Čas pečenia závisí od toho, ako máte radi placky upečené, preto sa riaďte svojím vkusom a sami si kontrolujte čas procesu.
5. Krok
Placky podávajte horúce s kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1325 videní