- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kurací nanuk obalený v slaninke
Kurací nanuk obalený v slaninke
- Kusov: 4
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- 0,5 cibule
- 1 - 2 lyžice krupice
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 40 g slaniny na plátky
Postup prípravy
1. Krok
Prsia nakrájajte na veľké kusy, nakrájajte cibuľu, vložte všetko do mixéra, rozmixujte na mleté mäso. Mäso dajte do veľkej misy. Pridajte krupicu polentu alebo kuskus . Mleté mäso premiešajte do homogénnej zmesi, dajte krupici čas na napučanie. Mleté mäso odložíme na 30 minút do chladu.
2. Krok
Navlhčenými rukami rozdeľte mleté mäso na porcie, potom ho navlečte na drevené špajle ako kebab , omotajte pásik slaniny po celej dĺžke kebabu. Kurací “nanuk” môžete úplne obaliť v slanine, alebo ho môžete obaliť zľahka, v takom prípade vám postačí jeden pásik slaniny.
3. Krok
Teraz je potrebné kuracie kebaby v slanine vložiť na 30 minút do mrazničky, aby si dobre zachovali svoj tvar. Po chvíli alobal potrieme rastlinným olejom, prikryjeme ním plech na pečenie, položíme naň kuracie „nanuky“ a pečieme pri 200°C pod horným grilom 30 minút.
4. Krok
Hotový kurací nanuk obalený v slaninke podávajte s obľúbenou prílohou alebo šalátom z čerstvej zeleniny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
137 videní