- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Zapečené enchiladas s avokádovým dipom
Zapečené enchiladas s avokádovým dipom
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 350 g mletého mäsa
- 1 plechovka kukurice
- 1 plechovka tmavej fazule
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 paradajky
- 150 ml chilli omáčky
- 4 tortilly
- 75 g čeradu
- 100 g kyslej smotany
- 1 avokádo
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- chilli
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici zohrejte olej. Opečte v ňom mleté mäso, kým sa nerozpadne. Pridáme cibuľu a cesnak a krátko orestujeme.
2. Krok
Fazuľu a kukuricu sceďte v sitku, prepláchnite studenou vodou a dobre sceďte. Pridajte k mletému mäsu a všetko dochuťte soľou, korením a čili.
3. Krok
Paradajky očistíme, umyjeme a rozštvrtíme. Odstráňte semienka, dužinu z 1/2 paradajky nakrájajte na veľmi jemné kocky, zvyšok na väčšie kocky. K mletému mäsu pridáme hrubé kocky, pridáme chilli omáčku a všetko spolu premiešame. Omáčku opäť okoreníme, aby bola pikantná.
4. Krok
Tortillu naplníme do 2/3 mletou zmesou, pevne zvinieme a priečne prekrojíme na polovicu. Na dno plytkej zapekacej misy rozotrieme zvyšnú mletú omáčku a navrch poukladáme tortillové rolky. Syr nastrúhame najemno, zmiešame s kyslou smotanou a rozotrieme na enchiladas.
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 30 minút. Medzitým si prekrojíme avokádo na polovicu. Odstráňte kôstku a lyžičkou vyberte dužinu zo škrupiny. Dužinu roztlačíme vidličkou, vmiešame citrónovú šťavu a na kocky nakrájané paradajky. Dochutíme soľou a korením.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
109 videní