- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Lupičské mäso
Lupičské mäso
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 bravčové , kuracie , alebo morčacie rezne
- 1 cibuľa
- 75 g - 100 g slaniny na kocky
- 250 g húb nakrájaných na plátky
- 2 kyslé uhorky na kocky
- 2 papriky na prúžky
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml vývaru
- 200 g kyslej smotany
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice tabasca alebo chilli omáčky
- soľ a mleté čierne korenie
- chilli mleté
- trochu strúhaného syru
Postup prípravy
1. Krok
Rezeň naklepeme dochutíme soľou, korením a orestujeme z každej strany na rozohriatej panvici s trochou oleja. Potom vložíme do zapekacej misy. Na panvici s výpekom orestujte cibuľu. Pridáme slaninu, šampiňóny, kyslé uhorky a papriku a krátko orestujeme. Potom pridajte prelisovaný cesnak, zalejte vývarom, vmiešajte kyslú smotanu a paradajkový pretlak. Dochutíme chilli omáčkou, soľou, korením a mletou paprikou. Omáčkou prelejeme rezne v pekáči.
2. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C alebo asi 20 až 30 minút – v závislosti od mäsa.
3. Krok
Variant pre všetkých milovníkov syra : asi 5 minút pred koncom pečenia posypte strúhaným syrom. Príloha sa hodí akákoľvek.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
239 videní