Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborná bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Výborná bábovka
Výborná bábovka Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Vôňa čerstvo upečenej bábovky môže byť rovnako neodolateľná ako tá z tradičných plnených buchiet. Tento recept na bábovku si nevyžaduje žiadne zvláštne zručnosti, ale predsa je dôležité venovať mu čas. A aj keď dnes väčšinu práce urobí mixér alebo kuchynský robot, predsa len je potrebné trochu trpezlivosti. Zabudnite na prášok do pečiva a pustite sa do pečenia bábovky, ktorá určite osloví všetkých členov vašej rodiny.

reklama:

Suroviny

  • 160 g masla
  • 300 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 180 ml mlieka
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica tuku
  • 2 lyžice múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Maslo nakrájajte na menšie kúsky a vložte ho do väčšej misy. Pridajte cukor a šľahajte, až kým sa nevytvorí hladká svetlá pena. Tento krok je veľmi dôležitý na to, aby bolo cesto nadýchané. Jemné kryštáliky cukru premiešajú maslo a vnesú doň vzduch, ktorý cesto urobí jemné a ľahké.

2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky po jednom pridávajte do maslového základu a každý žĺtok zapracujte, než pridáte ďalší. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh, pridajte trochu soli, aby sa to podarilo lepšie.

3. Krok

Do maslovej zmesi postupne vmiešajte múku, mlieko a sneh z bielkov. Celý proces robte pomaly, aby sa ingrediencie dobre prepojili. Podľa chuti môžete pridať aj vanilkový cukor alebo kúsok citrónovej kôry.

4. Krok

Pred prípravou formy na bábovku ju dôkladne vymažte tukom a posypte múkou. Potom časť cesta odložte do inej misy a do tejto časti primiešajte kakao a trochu mlieka. Miešajte opatrne, aby obe cesty mali rovnakú hustotu.

5. Krok

Naformujte bábovku: Najprv do formy dajte časť svetlého cesta, potom pridajte tmavé cesto a nakoniec zvyšok svetlého. Aby vznikol pekný mramorovaný efekt, môžete cesto prekladať zadnou stranou lyžice, ale dávajte pozor, aby ste nepoškodili vymazanie formy. Pečte asi 40 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu.

6. Krok

Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte z formy. Ak máte problém s vyklopením, môžete na formu položiť vlhkú utierku a bábovka sa uvoľní omnoho ľahšie.

reklama:

Aby bábovka dosiahla tú správnu textúru, je kľúčové, aby všetky ingrediencie pred prípravou mali izbovú teplotu. To zahŕňa najmä maslo, ktoré by malo byť úplne mäkké, aby sa dalo dobre vyšľahať. Ak použijete studené vajcia alebo mlieko, riskujete, že maslo sa zrazí, čo ovplyvní výslednú konzistenciu cesta. Všetky ingrediencie si preto pripravte vopred.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.