Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Panna cotta s citrónovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Panna cotta s citrónovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Panna cotta s citrónovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento dezert je skvelým spôsobom, ako spojiť jemnosť a osviežujúce citrusové tóny do jedného lahodného celku. Krémová panna cotta sa kombinuje s jemným citrónovým krémom, pričom sa na záver zdobí ľahkým bielkovým snehom, ktorý dodáva dezertu pôvab a vizuálny šarm. Okrem skvelej chuti je aj skutočnou ozdobou stola.

reklama:

Suroviny

  • Panna cotta:
  • 400 ml smotany na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 10 g želatíny v plátkoch
  • Citrónový krém:
  • 3 žĺtky (približne 60 g)
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 60 g cukru
  • 30 g masla
  • Bielkový sneh:
  • 50 g bielkov
  • 100 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme prípravou panna cotty. Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. V hrnci zmiešame smotany a pridáme cukor. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu, vyškrabeme semienka a spolu s lúskami vložíme do smotany. Túto zmes privedieme k varu, následne odstavíme a vyberieme lusk.

2. Krok

Namáčanú želatínu vyžmýkame a pridáme do horúcej smotany. Dobre premiešame, aby sa želatína úplne rozpustila. Hotovú zmes nalejeme do malých formičiek alebo misiek a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.

3. Krok

Na ďalší deň pripravíme citrónový krém. Do hrnca vložíme žĺtky, citrónovú šťavu a cukor. Na miernom ohni, pri neustálom miešaní, zahrejeme zmes, až kým nezhustne. Krém by mal mať konzistenciu podobnú kaši (ideálna teplota je okolo 75°C). Po zložení z ohňa vmiešame maslo, aby sa úplne rozpustilo. Hotový krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť v chladničke.

4. Krok

Tesne pred podávaním pripravíme bielkový sneh. Bielky s cukrom vyšľaháme do pevnej a lesklej konzistencie. Následne pomocou flambovacej pištole jemne opálime sneh, aby dostal zlatistú farbu.

5. Krok

Dezert zložíme tak, že na stuhnutú panna cottu nanesieme citrónový krém a ozdobíme bielkovým snehom. Na záver pridáme čerstvé lístky mäty na dekoráciu. Tento dezert sa stane neodolateľným zážitkom pre všetky zmysly a bude skvelým zakončením každého jedla.

6. Krok

Týmto spôsobom získate lahodnú a očarujúcu pochúťku, ktorá okúzli svojou vyváženosťou a eleganciou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

36 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.