Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Panna cotta s citrónovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Panna cotta s citrónovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Panna cotta s citrónovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento dezert je skvelým spôsobom, ako spojiť jemnosť a osviežujúce citrusové tóny do jedného lahodného celku. Krémová panna cotta sa kombinuje s jemným citrónovým krémom, pričom sa na záver zdobí ľahkým bielkovým snehom, ktorý dodáva dezertu pôvab a vizuálny šarm. Okrem skvelej chuti je aj skutočnou ozdobou stola.

reklama:

Suroviny

  • Panna cotta:
  • 400 ml smotany na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 10 g želatíny v plátkoch
  • Citrónový krém:
  • 3 žĺtky (približne 60 g)
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 60 g cukru
  • 30 g masla
  • Bielkový sneh:
  • 50 g bielkov
  • 100 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme prípravou panna cotty. Želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. V hrnci zmiešame smotany a pridáme cukor. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu, vyškrabeme semienka a spolu s lúskami vložíme do smotany. Túto zmes privedieme k varu, následne odstavíme a vyberieme lusk.

2. Krok

Namáčanú želatínu vyžmýkame a pridáme do horúcej smotany. Dobre premiešame, aby sa želatína úplne rozpustila. Hotovú zmes nalejeme do malých formičiek alebo misiek a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.

3. Krok

Na ďalší deň pripravíme citrónový krém. Do hrnca vložíme žĺtky, citrónovú šťavu a cukor. Na miernom ohni, pri neustálom miešaní, zahrejeme zmes, až kým nezhustne. Krém by mal mať konzistenciu podobnú kaši (ideálna teplota je okolo 75°C). Po zložení z ohňa vmiešame maslo, aby sa úplne rozpustilo. Hotový krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť v chladničke.

4. Krok

Tesne pred podávaním pripravíme bielkový sneh. Bielky s cukrom vyšľaháme do pevnej a lesklej konzistencie. Následne pomocou flambovacej pištole jemne opálime sneh, aby dostal zlatistú farbu.

5. Krok

Dezert zložíme tak, že na stuhnutú panna cottu nanesieme citrónový krém a ozdobíme bielkovým snehom. Na záver pridáme čerstvé lístky mäty na dekoráciu. Tento dezert sa stane neodolateľným zážitkom pre všetky zmysly a bude skvelým zakončením každého jedla.

6. Krok

Týmto spôsobom získate lahodnú a očarujúcu pochúťku, ktorá okúzli svojou vyváženosťou a eleganciou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

96 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.