Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle broskyne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Broskyne.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Broskyne :
  • Odmerka 200 ml šálka
  • 1 šálka studenej vody
  • 2 šálky oleja
  • 2 šálky cukru
  • 900 g hladkej múky + 4 lyžice
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka :
  • Piškótová mrvenička
  • marhuľový džem
  • pár lyžíc mletých vlašských orechov
  • 100 ml rumu
  • Okrem toho :
  • červené a žlté potravinárske farbivo
  • kryštálový cukor na obaľovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava V miske zmiešajte cukor, olej, vodu, 4 lyžice múky zmiešanej s práškom do pečiva. Necháme pol hodiny postáť, ja som odložila do chladničky. Do zmesi nasypeme preosiatu múku, pridávame postupne, nie naraz. Miesime, kým nezískame hladké cesto, ktoré sa nelepí na prsty. Hotové cesto natrháme na guľky, ja každú vážim 9 g, dobre ich vytvarujeme dlaňami, lebo by mali byť hladké, ak nie sú hladké - popraskajú.

2. Krok

Poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 15 až 20 minút, kým zospodu mierne nezhnednú a vrch by mal zostať biely. Budú mäkšie, ale nebojte sa..

3. Krok

Ešte teplé guľky z vnútornej strany trochu vydlabeme ostrím noža, poukladáme na podnos. Vydlabanú strúhanku zmiešame s džemom, orechmi a pridáme rum podľa želania. Rum by mal byť cítiť viac ako džem. Guľôčky naplníme zmesou a spojíme, prebytok z vonkajšej strany odstránime prstom.

4. Krok

Do dvoch misiek nalejte 85 ml vody, pridajte farbivo a premiešajte. Zafarbite jednu stranu broskyne na žlto a druhú stranu na červeno. Netreba ich namáčať, stačí ich krátko ponoriť do farby. Potom poukladajte broskyne na podnos pokrytý papierovou utierkou, aby trochu odkvapali. Keď máte urobených 5-6 broskýň, obaľte ich v kryštálovom cukre, ktorý by mal byť trochu jemnejší, ja ho trochu vymixujem veľmi málo a poukladám na tácku. Nechajte broskyne vysušiť. Chutnejšie sú, keď pár dní odstoja a pekne zmäknú.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.