- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jemné srdiečka s punčovou polevou
Jemné srdiečka s punčovou polevou

- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g masla alebo maslovej Hery
- 125 g práškového cukru
- 1 vajce
- 3 balíčky malinového pudingu v prášku
- 2 lyžice mlieka
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- Malinový džem na spojenie koláčikov
- Na polevu:
- 180 g práškového cukru
- 2 lyžice červeného sirupu (napr. malinový alebo lesná zmes)
- 3 lyžice rumu
Postup prípravy
1. Krok
V mise spojíme múku, práškový cukor a kypriaci prášok. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajce, pudingový prášok a trochu mlieka. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky, aby spevnelo.
2. Krok
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 °C približne 15 minút.
3. Krok
Po upečení necháme sušienky úplne vychladnúť. Potom ich po dvoch spájame malinovým džemom. Na polevu zmiešame práškový cukor s rumom a červeným sirupom, aby sme získali hladkú, mierne hustú konzistenciu. Ak je príliš tuhá, pridáme ešte trochu rumu. Polevou potrieme vrch srdiečok a necháme stuhnúť.
Tieto krehké sušienky s ovocnou arómou a jemným punčovým nádychom sú nielen chutné, ale aj krásne na pohľad. Sú ideálne na slávnostné príležitosti alebo ako sladké prekvapenie pre niekoho blízkeho.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní