Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chia cheesecake – osviežujúci dezert bez pečenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chia cheesecake – osviežujúci dezert bez pečenia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chia cheesecake – osviežujúci dezert bez pečenia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nepečený chia cheesecake je ideálnou voľbou nielen počas horúcich letných dní. Jeho jedinečná kombinácia sušienkového základu, krémového mascarpone s chia semienkami a sviežeho malinového želé vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento dezert je nielen lahodný, ale aj vizuálne atraktívny – perfektný na každú príležitosť!

reklama:

Suroviny

  • Na korpus:
  • 240 g piškót
  • 140 g masla
  • Na krémovú náplň:
  • 200 ml mlieka
  • 100 g chia semienok
  • 1000 g mascarpone
  • kôra zo 6 limetiek
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 180 g práškového cukru
  • Na malinové želé:
  • 270 g malinového pyré
  • 200 ml vody
  • 160 g práškového cukru
  • šťava zo 4 limetiek
  • 5 g agaru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóty rozdrvíme na jemnú drvinu – môžeme ich pomlieť alebo podrviť valčekom. Maslo rozpustíme a dôkladne premiešame so sušienkovou drvinou. Takto pripravenú hmotu utlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút.

2. Krok

Mlieko zmiešame s chia semienkami a necháme približne 10 minút odstáť, aby semienka nasiakli tekutinu a napučali. Medzitým vyšľaháme mascarpone so smotanou, práškovým cukrom a limetkovou kôrou. Do zmesi následne primiešame nabobtnané chia semienka s mliekom a všetko dôkladne vyšľaháme, kým nevznikne hladký a nadýchaný krém. Z hotového krému odoberieme asi 250 g na finálne zdobenie a zvyšok rovnomerne rozotrieme na vychladený korpus. Opäť vložíme do chladničky na 30 minút.

3. Krok

Všetky suroviny na želé – malinové pyré, vodu, cukor, limetkovú šťavu a agar – vložíme do hrnca a privedieme k varu. Za stáleho miešania povaríme približne 2 minúty, potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Mierne teplú zmes opatrne nalejeme na vychladený cheesecake a celý dezert necháme tuhnúť v chladničke aspoň cez noc.

4. Krok

Stuhnutý cheesecake opatrne vyberieme z formy a premiestnime na servírovací tanier. Na vrch môžeme naniesť odložený mascarpone krém a dozdobiť malinami, čerstvými bylinkami či jedlými kvetmi podľa vlastnej fantázie.

reklama:

Ak chcete dosiahnuť ešte intenzívnejšiu chuť, môžete do korpusu pridať trochu limetkovej kôry alebo do krému kvapku vanilkového extraktu. Tento cheesecake sa skvele hodí na oslavy, no rovnako dobre si ho môžete vychutnať aj ako lahodný dezert ku káve.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.