Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníková roláda s karamelovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Perníková roláda s karamelovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Perníková roláda s karamelovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi perníkové chute a jemné krémové dezerty, táto roláda vás určite očarí. Kombinácia voňavého korenistého cesta s lahodným karamelovým krémom vytvára neodolateľnú pochúťku, ktorá poteší každého milovníka sladkého. Na záver ju ešte ozdobíme drvenými perníkovými sušienkami, ktoré pridajú štruktúru a extra chuť.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 čerstvých vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 110 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Na krém:
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 2 lyžice karamelizovaného kondenzovaného mlieka
  • drvené perníkové sušienky na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru – nastavte ju na 220 °C, aby bola dostatočne horúca ešte predtým, ako vložíte cesto.

2. Krok

Pripravte cesto – vajcia a cukor vyšľahajte do nadýchanej svetlej peny. Keď hmota zdvojnásobí svoj objem, jemne primiešajte jedlú sódu a perníkové korenie. Nakoniec postupne zapracujte preosiatu múku.

3. Krok

Pečenie – hotové cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 10 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

4. Krok

Nechajte vychladnúť – upečený plát cesta vyberte z rúry a nechajte ho vychladnúť priamo na papieri na pečenie.

5. Krok

Príprava krému – v miske vyšľahajte maslo so salkom do hladkej konzistencie. Dbajte na to, aby mali obe suroviny rovnakú teplotu, inak by sa krém mohol zraziť.

6. Krok

Zostavenie rolády – vychladené cesto potrite krémom a opatrne ho zarolujte do pevného valca.

7. Krok

Dokončenie a dekorácia – povrch rolády natrite zvyšným krémom a posypte drvenými perníkovými sušienkami.

reklama:

Táto perníková roláda je ideálna na sviatočné dni, no rovnako dobre sa hodí aj ako dezert ku káve či čaju počas bežného dňa. Každý kúsok vás poteší jemnosťou a dokonale vyváženou chuťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.