Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieže pokušenie: Citrónový cheesecake Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Lahodný cheesecake s osviežujúcou citrónovou arómou je dokonalou voľbou pre milovníkov jemných dezertov. Jeho príprava je nenáročná a vyžaduje iba zopár ingrediencií.

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g maslových sušienok (napr. BeBe)
  • 70 g roztopeného masla
  • Plnka:
  • 500 g smotanového syra (napr. Philadelphia, mascarpone)
  • Šťava a kôra z dvoch bio citrónov (len žltá časť)
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • 120 g cukru
  • 3 vajcia
  • Ozdoba:
  • 1 citrón
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 2 PL citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava spodnej vrstvy: Sušienky rozdrvte na drobno v mixéri alebo ich roztlačte v uzatvárateľných vrecku. Pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Hmotu vtlačte na dno tortovej formy (priemer približne 23 cm) vystlanej papierom na pečenie. Na niekoľko minút odložte do chladničky, aby stuhla.

2. Krok

Príprava plnky: V miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľahajte vajcia, aby vznikla hladká a krémová zmes.

3. Krok

Pečenie: Rúru predhrejte na 160 °C. Plnku vylejte na pripravený korpus a pečte 50 - 60 minút, kým sa okraje upevnia, ale stred zostane mierne trasúcim.

4. Krok

Chladenie: Po upečení vypnite rúru, nechajte pootvorené dvierka a cheesecake pomaly vychladnúť. Následne ho premiestnite do chladničky na niekoľko hodín, ideálne cez noc.

5. Krok

Príprava polevy: Citrónovú šťavu mierne zohrejte a pridajte cukor, miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť a cheesecake touto polevou ozdobte. Nakoniec pridajte plátky citróna.

reklama:

Podávajte dobre vychladené a vychutnajte si jedinečnú kombináciu sviežosti a krémovosti!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

41 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.