- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Domáca slaninová nátierka
Domáca slaninová nátierka

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Táto nátierka je ideálnym spojením bohatej chuti slaniny, jemne kyslých nakladaných uhoriek a krémovej konzistencie taveného syra. Výborne sa hodí na čerstvý chlieb, pečivo alebo ako chutná súčasť pohostenia na oslavy. Štipka horčice jej dodá príjemnú pikantnosť.
Suroviny
- 200 g údenej slaniny
- 5 natvrdo uvarených vajec
- 5 sterilizovaných uhoriek
- 1 stredne veľká cibuľa
- 100 g taveného syra
- 100 g masla
- 2 lyžice majonézy
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia varíme približne 10 minút, následne ich schladíme v studenej vode a olúpeme.
2. Krok
Maslo necháme mierne zmäknúť a vymiešame ho s taveným syrom, majonézou a horčicou do hladkej konzistencie.
3. Krok
Slaninu, vajcia, nakladané uhorky a cibuľu pomelieme alebo nasekáme nadrobno.
4. Krok
Všetko spojíme do jednej misky, pridáme soľ a čerstvo mleté korenie, následne dôkladne premiešame.
5. Krok
Podávame s čerstvým pečivom alebo využijeme ako základ na obložené chlebíčky.
Táto nátierka je skvelou voľbou na raňajky, pohostenie či rýchlu desiatu. Pripravte si ju vopred a vychutnajte si jej lahodnú chuť kedykoľvek!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní