Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dedove fúzy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dedove fuzy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 280 g polohrubej múky
  • 80 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • kôra z 1 citróna
  • 4 g sušeného droždia
  • 50 g kyslej smotany
  • Plnka :
  • 6 lyžíc džemu podľa chuti
  • 4 lyžice vlašských orechov
  • 2 bielky
  • 50 g cukru
  • 125 g mletých vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise zmiešame múku s cukrom, najemno nastrúhanou kôrou z neošetreného citróna a suchým droždím. Pridáme vlažné plnotučné mlieko, rozpustené a vychladnuté maslo, žĺtok a kyslú smotanu, dobre premiešame. Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne premieste. Rozdeľte na dve rovnaké časti a nechajte prikryté odpočívať 30 minút.

2. Krok

Časť cesta rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 2 mm. Potrieme polovicou džemu a posypeme polovicou mletých vlašských orechov. Pomocou papiera na pečenie zvinieme z oboch dlhých strán smerom do stredu, pričom necháme medzeru 3 cm.

3. Krok

Postup zopakujte s druhým cestom a položte ho na plech. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.

4. Krok

Na orechovú plnku vyšľaháme bielky s práškovým cukrom na tuhý sneh a potom vmiešame pomleté ​​vlašské orechy. Teraz vložte orechovú zmes do otvoreného stredu roliek. Vložte fúzy koláč do rúry a pečte na strednej mriežke asi 30-35 minút do zlatista. Nechajte koláč vychladnúť, podľa potreby ho posypte práškovým cukrom a nakrájajte na plátky.

reklama:

Orechovú plnku dolaďte kvapkou rumu. S tmavým džemom, ako je višňový, malinový alebo ríbezľový džem, budú fúzy vyzerať ešte lepšie.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.