Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Svieži letný cheesecake s jahodami a ricottou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jahody sú symbolom leta – sladké, šťavnaté a neodolateľné. Ak chystáte oslavu, rodinné posedenie alebo si len chcete dopriať výnimočný dezert, tento jemný tvarohovo-syrový cheesecake je tou správnou voľbou. Vďaka kombinácii ricotty, žervé a ovocného prelivu pôsobí ľahko a sviežo – ako stvorený pre teplé dni.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 210 g hladkej múky
  • 95 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Plnka:
  • 400 g čerstvých jahôd
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g ricotty
  • 400 g žervé
  • 250 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 4 celé vajcia
  • 3 lyžice zemiakového škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si nastavte na 160 °C. Tortovú formu si pripravte tak, že ju vysteliete papierom na pečenie.

2. Krok

Zo všetkých surovín na korpus vypracujte kompaktné cesto – ide to rukou alebo mixérom. Cesto rovnomerne natlačte na dno formy.

3. Krok

Pečte približne 10 až 15 minút, aby cesto mierne stuhlo a chytilo farbu.

4. Krok

Jahody umyte, zbavte zelených častí a pokrájajte na malé kúsky. Nasypte ich do hrnca, pridajte kryštálový cukor a chvíľu povarte, kým sa nerozvaria. Potom ich rozmixujte na hladkú zmes.

5. Krok

V samostatnej mise zmiešajte ricottu a žervé. Pridajte práškový cukor, vanilku, vajcia a škrob. Všetko spolu vyšľahajte do krémovej konzistencie.

6. Krok

Polovicu tejto syrovej náplne vylejte na predpečený korpus. Na ňu po lyžiciach pridajte časť jahodového rozvaru a jemne premiešajte, aby vznikol efekt mramorovania.

7. Krok

Následne pridajte zvyšok krému a zvyšné jahody opäť naneste po lyžiciach navrch. Špajľou alebo nožom jemne premiešajte, ale tak, aby sa vrstvy úplne nespojili – ide o dekoratívne žilkovanie.

8. Krok

Koláč pečte ešte asi hodinu, stále pri 160 °C.

9. Krok

Po upečení ho nechajte úplne vychladnúť. Ideálne je dať ho do chladničky na niekoľko hodín, aby poriadne stuhol a chutnal ešte lepšie.

reklama:

Tento cheesecake je skvelým spojením sviežosti a jemnej sladkosti. Vynikne na každej letnej oslave, ale poteší aj len tak – ako sladká odmena po dlhom dni. Jeho mramorovaný vzhľad upúta na prvý pohľad a kombinácia syrov a ovocia zas presvedčí každého milovníka dezertov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.