- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Arménska Gata
Arménska Gata
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Cesto:
- 3 šálky (200 ml hladkej múky)
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 150 g margarínu alebo masla
- štipka soli
- 0,5 lyžičky jedlej sódy
- Na plnku:
- 1 šálka múky
- 1 šálka cukru
- 850 g masla
- ďalej potrebujeme:
- kakao
- džem
- mleté orechy
- ovocie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Na hlavné cesto rozotrieme maslo a múku, do ktorej pridáme sódu a soľ. Z cesta nám najskôr vymiešaním vznikne mrvenička m potom pridáme jogurt.. Vymiesime elastické cesto.. Cesto rozdelíme na 3 časti a prikryjeme ho utierkou..
2. Krok
Na plnku rozdrobte múku s cukrom a rozpusteným maslom. Plnku tiež rozdeľte na tri časti. Jednu časť nechajte klasicky a so zvyškom navrhujem experimentovať. Do druhej časti pridajte kakao, aby ste získali čokoládovú plnku a do tretej nasekané orechy, napríklad vlašské. Môžete však použiť aj mletý mak, alebo akékoľvek ovocie..
3. Krok
Cesto rozvaľkajte na tenko , a posypte ho celé prvou plnkou.. Potom cesto zviňte do rolády , natrite rozšľahaným vajíčkom, a posypte tou istou plnkou.. Roládu nakrájajte na kúsky a popichajte vidličkou..
4. Krok
Improvizácia s brusnicovým džemom a čokoládovou náplňou. Cesto rozvaľkajte na tenkú vrstvu, namažte džemom a posypte čokoládovou plnkou. Rovnakým spôsobom skrúcame, krájame, potierame vajíčkom a prepichujeme.
5. Krok
To isté robíme aj s orechovou plnkou.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 - 25 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
341 videní