- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Čokoládová piškóta na torty
Čokoládová piškóta na torty
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 300 g práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 3 vajcia
- 60 g masla
- 60 ml oleja
- 60 g kakaa
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička jednej sódy
- 1 lyžička vanilkového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, tieto koláčiky som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že koláčiky len so sódou mali jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástli a mali rovnako skvelú chuť.
2. Krok
V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa úplne nespoja. Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilkový cukor s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa nespojí.
3. Krok
Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.
4. Krok
Piškótu upečieme vo vyhriatej rúre. Formu obaľte pergamenom a alobalom.. Pokiaľ používate len obruč.. Boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte . Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak piškóta prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút. To isté urobíme z druhou polovicou.. Teraz sa bavíme o forme s rozmermi 18 cm. pokiaľ budete robiť piškótu s väčším priemerom , upečte naraz zo všetkého cesta..
5. Krok
Prepečenie piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. Hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, potom môže odrezať a jednoducho zjesť))
6. Krok
Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a alobalu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečené a vychladnuté korpusy hneď nekrájame, len ich zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, korpusy môžu zostať v chladničke až 5 dní. Ak ich chcete skladovať dlhšie, potom ich budete musieť dať do mrazničky.
7. Krok
Z tejto dávky prekrojím získame z dvoch piškót 4 korpusy..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
930 videní