Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Focaccia talianska chlebová placka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 3
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 3:20 hod

Focaccia (fokača) je chlebová placka. Pripomína naše chlebové osúchy, ktoré sa piekli zo zbytkov cesta a navrch sa dávala slaninka a cesnak. Aj focaccia sa robí buď jednoduchá – potretá len olivovým olejom, posypaná bylinkami, alebo z jednoduchou oblohou napr. olivy, paradajky, syr.

reklama:

Suroviny

  • 500g múka hladká extra špeciál
  • 300ml voda
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • soľ morská hrubozrnná
  • olivový olej
  • tymián
  • paradajky
  • olivy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vlažnú vodu si dáme do misky, pridáme kvasnice, vidličkou rozmiešame a hneď pridávame po troche múku až nám vznikne najskôr riedka potom hustejšia kašička. Prisypeme zbytok múky, soľ a vypracujeme cesto. Zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť 1,5 - 2 hod.

2. Krok

vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na tri bochníčky. Guľatý plech si polejeme olejom, posypeme hrubou soľou a cesto priamo na plechu roztlačíme, cesto nemá byť tenké ako na pizzu, má mať hrúbka cca 1cm. Ak robíme na normálny plech tak každý bochník cesta roztiahneme do podlhovastého oválu a po šírke plechu sa nám zmestia všetky tri kúsky

3. Krok

každú placku posypeme morskou soľou a čerstvým tymiánom. obložíme olivami a paradajkami nakrájanými na kúsky. Všetko pozatláčame do cesta a výdatne polejeme olivovým olejom

4. Krok

Necháme cca 20 minút podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút na 250°C.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23204 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.