Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hruškový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskovy dzem.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1, 5 kg hrušiek
  • 500 g cukru 2:1
  • 1 citrón
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrušky umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájané hrušky dáme do hrnca s cukrom a citrónovou šťavou, škoricou a vanilkovým cukrom.

2. Krok

Obsah hrnca pomaly zohrejeme, za stáleho miešania privedieme do varu a hrušky necháme rozvariť. Raz premiešajte tyčovým mixérom. Stále môžu byť svetlé kúsky. Džem by sa mal variť aspoň 5 minút , aby zgélizoval. Nalejte do horúco vypláchnutých pohárov ( každý 250 ml ) a otočte hore dnom.

reklama:

Na zjemnenie

Hruškový džem rafinovaný tymianom chutí nebesky! Uvarte jednu alebo dve vetvičky tymiánu a pred rozmixovaním ich vyberte.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

200 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.