- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Hruškový džem
Hruškový džem
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1, 5 kg hrušiek
- 500 g cukru 2:1
- 1 citrón
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Hrušky umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájané hrušky dáme do hrnca s cukrom a citrónovou šťavou, škoricou a vanilkovým cukrom.
2. Krok
Obsah hrnca pomaly zohrejeme, za stáleho miešania privedieme do varu a hrušky necháme rozvariť. Raz premiešajte tyčovým mixérom. Stále môžu byť svetlé kúsky. Džem by sa mal variť aspoň 5 minút , aby zgélizoval. Nalejte do horúco vypláchnutých pohárov ( každý 250 ml ) a otočte hore dnom.
Na zjemnenie
Hruškový džem rafinovaný tymianom chutí nebesky! Uvarte jednu alebo dve vetvičky tymiánu a pred rozmixovaním ich vyberte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
61 videní