- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jablkový džem s citrónom a zázvorom
Jablkový džem s citrónom a zázvorom
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- 600 g cukru
- 40 g zázvoru
- 1 citrón
- 100 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Opláchnite jablká a citrón v tečúcej vode. Olúpte koreň zázvoru. Nasypte všetok cukor do hrnca a pridajte vodu. Koreň zázvoru nastrúhame na jemnom strúhadle, citrónovú kôru tiež nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme z citróna všetku šťavu. Pridajte citrónovú kôru, koreň zázvoru a citrónovú šťavu do hrnca s cukrom a vodou. Sirup varte na strednom ohni za stáleho miešania lyžičkou od varu 10-15 minút.
2. Krok
Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a stopiek. Jablkovú dužinu nakrájame na malé plátky. Plátky jabĺk dáme do veľkého hrnca, zalejeme horúcim sirupom, varíme 10 minút za stáleho miešania . Potom nechajte jablkovú zmes úplne vychladnúť – bude to trvať asi 2 hodiny.
3. Krok
Dajte hrniec s jablkovou zmesou späť na mierny oheň a varte džem 25-30 minút, pravidelne miešajte . Súčasne sterilizujte zaváracie poháre a viečka . Horúci jablkový džem vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite viečkami.
4. Krok
Poháre s horúcim džemom otočte hore dnom, prikryte hrubou prikrývkou, aby pomaly vychladla a nechajte cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19 videní