Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kiwi kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kiwi kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • Cukrový roztok:
  • 2 dcl vody
  • 2 citrónové cukre
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudigy
  • 200 g cukru
  • 500 g mascarpone
  • Kiwi želé:
  • 230 g ošúpaného kiwi (3 ks)
  • 50 ml vody
  • 2 vanilkové cukre
  • 2,5 plátku želatíny
  • kvapka zeleného potravinárskeho farbiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C . Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. K vaječnej hmote preosejeme múku a vareškou vmiešame. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13 minút. Kým sa piškóta pečie, pripravíme si cukrový roztok. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.

2. Krok

3 dl mlieka prevaríme, zvyšné mlieko vymiešame dohladka s pudingovým práškom a cukrom. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Na dotyk ho zakryte plastovou potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Syr mascarpone vymiešame dohladka, rovnako dohladka vmiešame vychladnutý puding. Puding potom pridáme k syru mascarpone a miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja a nezíska hladký krém.

4. Krok

Piškótu navlhčite cukrovým roztokom , zalejeme krémom a uhladíme povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť a vychladiť.

5. Krok

Kiwi želé: Kiwi ošúpeme, opláchneme pod vodou a prekrojíme na polovice. Tyčovým mixérom ho rozdrvte na pyré. Pridajte cukor a vodu, premiešajte a varte pri nízkej teplote 5 minút.

6. Krok

Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody, potom ich vyžmýkajte dlaňami a rozpustite v teplom pyré. Pyré vychladíme do vlažného stavu a nalejeme na vychladnutý krém. Zákusok necháme v chladničke aspoň 6 hodín aby dobre zatuhol , a až potom ho nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1785 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.