Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kiwi kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kiwi kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • Cukrový roztok:
  • 2 dcl vody
  • 2 citrónové cukre
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudigy
  • 200 g cukru
  • 500 g mascarpone
  • Kiwi želé:
  • 230 g ošúpaného kiwi (3 ks)
  • 50 ml vody
  • 2 vanilkové cukre
  • 2,5 plátku želatíny
  • kvapka zeleného potravinárskeho farbiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C . Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. K vaječnej hmote preosejeme múku a vareškou vmiešame. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13 minút. Kým sa piškóta pečie, pripravíme si cukrový roztok. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.

2. Krok

3 dl mlieka prevaríme, zvyšné mlieko vymiešame dohladka s pudingovým práškom a cukrom. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Na dotyk ho zakryte plastovou potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Syr mascarpone vymiešame dohladka, rovnako dohladka vmiešame vychladnutý puding. Puding potom pridáme k syru mascarpone a miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja a nezíska hladký krém.

4. Krok

Piškótu navlhčite cukrovým roztokom , zalejeme krémom a uhladíme povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť a vychladiť.

5. Krok

Kiwi želé: Kiwi ošúpeme, opláchneme pod vodou a prekrojíme na polovice. Tyčovým mixérom ho rozdrvte na pyré. Pridajte cukor a vodu, premiešajte a varte pri nízkej teplote 5 minút.

6. Krok

Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody, potom ich vyžmýkajte dlaňami a rozpustite v teplom pyré. Pyré vychladíme do vlažného stavu a nalejeme na vychladnutý krém. Zákusok necháme v chladničke aspoň 6 hodín aby dobre zatuhol , a až potom ho nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

992 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.