- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kiwi kocky
Kiwi kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 100 g hladkej múky
- Cukrový roztok:
- 2 dcl vody
- 2 citrónové cukre
- Krém:
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudigy
- 200 g cukru
- 500 g mascarpone
- Kiwi želé:
- 230 g ošúpaného kiwi (3 ks)
- 50 ml vody
- 2 vanilkové cukre
- 2,5 plátku želatíny
- kvapka zeleného potravinárskeho farbiva
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 180°C . Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. K vaječnej hmote preosejeme múku a vareškou vmiešame. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (spodok) a pečieme 13 minút. Kým sa piškóta pečie, pripravíme si cukrový roztok. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
2. Krok
3 dl mlieka prevaríme, zvyšné mlieko vymiešame dohladka s pudingovým práškom a cukrom. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Na dotyk ho zakryte plastovou potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Syr mascarpone vymiešame dohladka, rovnako dohladka vmiešame vychladnutý puding. Puding potom pridáme k syru mascarpone a miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja a nezíska hladký krém.
4. Krok
Piškótu navlhčite cukrovým roztokom , zalejeme krémom a uhladíme povrch. Vložíme do chladničky stuhnúť a vychladiť.
5. Krok
Kiwi želé: Kiwi ošúpeme, opláchneme pod vodou a prekrojíme na polovice. Tyčovým mixérom ho rozdrvte na pyré. Pridajte cukor a vodu, premiešajte a varte pri nízkej teplote 5 minút.
6. Krok
Plátky želatíny namočte na 5 minút do studenej vody, potom ich vyžmýkajte dlaňami a rozpustite v teplom pyré. Pyré vychladíme do vlažného stavu a nalejeme na vychladnutý krém. Zákusok necháme v chladničke aspoň 6 hodín aby dobre zatuhol , a až potom ho nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
992 videní